'Of Hyballa volgend jaar trainer is van NAC, is allerminst zeker'

1 mei om 10:26
Laatste update: 1 mei om 10:52

Het is nog maar de vraag of Peter Hyballa ook volgend seizoen trainer is van NAC Breda. Door het vertrek van algemeen directeur Luuc Eisenga is de toekomst van de Duitse trainer plots onduidelijk geworden.

Dat meldt BN DeStem. NAC maakte deze week bekend dat Eisenga na dit seizoen vertrekt bij de club omdat hij niet op één lijn zit met de raad van commissarissen. Hyballa was tegen het vertrek van Eisenga en heeft dat ook duidelijk gemaakt aan de rvc. Eisenga maakte zich hard voor de komst van Hyballa.

Na het ontslag van Ruud Brood wilde Eisenga per se Hyballa voor de groep hebben. De rvc hoopte juist op Willem Weijs, die inmiddels is vertrokken bij de club. Mede daardoor ontstond er onenigheid.

'Of Hyballa volgend seizoen de trainer is die NAC gaat leiden in de promotiejacht, is allerminst zeker', schrijft BN DeStem. 'Hij neemt nu de tijd om na te denken over alles wat zich heeft afgespeeld in Breda.'

Hyballa gaf vlak na zijn aanstelling aan dat hij op zou stappen als NAC binnen anderhalf jaar niet promoveert naar de Eredivisie. Hij haalde met de club de halve finale van de beker.