Kijkje achter de schermen bij 'coronaproof' PEC: rood-witte linten in kleedkamer

2 mei om 15:57

PEC Zwolle wil geen enkel risico nemen met de hervatting van de trainingen, die 'coronaproof' moeten verlopen. De selectie van De Blauwingers is in drie groepen verdeeld, die ieder hun eigen 'zone' in het MAC3PARK Stadion hebben gekregen.

De eerste groep mag zijn voetbalschoenen aantrekken in de thuiskleedkamer, de tweede in de bezoekerskleedkamer en de derde groep is zelfs aangewezen op de kantoorruimtes. Elke speler heeft zijn eigen plek: rood-witte linten moeten ervoor zorgen dat de spelers op anderhalve meter afstand blijven van elkaar, is te zien op een video die algemeen directeur Jeroen van Leeuwen via Twitter heeft gedeeld. Omkleden en douchen doen de spelers thuis.

Natuurgras
Het eerste elftal van PEC traint voorlopig op het kunstgrasveld in het stadion. De club heeft plannen om een natuurgrasmat aan te leggen, maar Van Leeuwen twijfelt of dit haalbaar is. "Alle plannen liggen klaar om de overstap naar natuurgras te maken, maar het gaat nu de vraag worden of dit financieel ook mogelijk is", verduidelijkt hij tegenover RTV Oost. "Zowel de gemeente als de club hebben door deze coronacrisis het financieel lastiger."

De nummer 15 van de Eredivisie wil medio mei in overleg met de gemeente. Dan zal moeten blijken of het inderdaad mogelijk is om deze zomer al een nieuwe grasmat aan te leggen.