Álvarez ontbreekt op training Ajax: De enige speler die er niet is

Álvarez ontbreekt op training Ajax: "De enige speler die er niet is"

02-05-2020 18:17
57

Alle spelers van Ajax stonden deze week op het trainingsveld, behalve één speler: Edson Álvarez geniet in Mexico van een korte vakantie, vertelt Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf.

"De enige speler die er niet is is Álvarez. Mexico is gewoon nog open voor vliegverkeer. Hij is die kant opgegaan met zijn vriendin en dochtertje", zegt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Hij heeft een korte vakantie. Ook de Argentijnen zouden mogen, maar het is niet mogelijk om naar Argentinië te vliegen, dus die trainen gewoon door. Maar Álvarez is naar Mexico om z'n ouders te zien."

Ajax begon deze week aan de training. Ze zijn niet getest op corona. "Ik vroeg de spelers of ze getest zijn. Toen kreeg ik als antwoord: in ieder geval niet op corona. Dat vond ik heel opvallend", zegt Verweij. "Je zou zeggen dat als je weer gaat trainen je spelers moet gaan testen. Maar dat zal in de volgende fase zijn, als er weer groepstrainingen zijn. Op dit moment is daar geen sprake van bij Ajax."

Verweij, die zelf niet welkom was op De Toekomst, heeft gezien welke voorzorgsmaatregelen neemt tegen verspreiding van het coronavirus. "Ajax heeft een heel goede media-afdeling. Ze lopen met handschoentjes en heel ver uit elkaar. Je merkte wel dat iedereen heel blij was om weer op het veld te staan. Het is heel anders dan op een veldje lopen of thuis allerlei krachtoefeningen doen."