Held van FC Groningen: 'Ik hoorde helemaal niets meer, het was zo intens'

Held van FC Groningen: 'Ik hoorde helemaal niets meer, het was zo intens'

03-05-2020 16:58
14

Albert Rusnák zal 3 mei 2015 nooit meer vergeten. Precies vijf jaar geleden schoot hij FC Groningen met twee goals naar de eerste KNVB Beker in de clubgeschiedenis. De Slowaak weet nog precies hoe hij zich voelde na de openingstreffer.

Rusnák passeerde PEC Zwolle-doelman Warner Hahn na 63 minuten en 39 seconden. "Ik hoorde helemaal niets meer. Het was zo intens. Ik sloot mezelf af van alle prikkels in het stadion. Overrompeld door blijdschap", vertelt Rusnák, tegenwoordig speler van Major League Soccer-club Real Salt Lake, aan RTV Noord.

Het is op de kop af vijf jaar geleden dat Groningen geschiedenis schreef. "Ik denk er nog dagelijks aan. Het is de mooiste prestatie in mijn voetbalcarrière. Ik heb het zelfs vereeuwigd op mijn lichaam, in de vorm van een tattoo op mijn been."

"Toen het laatste fluitsignaal klonk, was ik natuurlijk hartstikke blij. Ik had alleen niet door wat voor prestatie we hadden neergezet. Dat besef ik tegenwoordig veel beter", aldus Rusnák, die in de dagen erna los ging met de supporters. "Het feest duurde niet één dag, maar wel zeven. Groningen was de hele week in een feeststemming en ik natuurlijk ook."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💉 another piece by ✍🏼 @rastotattooo #INK

Een bericht gedeeld door Albert Rusnak (@albertrusnak11) op