Ooijer hoopt op PSV-selectie: 'We zeggen altijd bewust 'Eendracht maakt Macht''

Ooijer hoopt op PSV-selectie: 'We zeggen altijd bewust 'Eendracht maakt Macht''

03-05-2020 22:50
24

André Ooijer vindt dat spelers van PSV een deel van hun salaris moeten inleveren om de financiële strop die de club heeft het hoofd te bieden. De voormalig verdediger van de Eindhovenaren verwijst daarbij naar een bekend motto van PSV.

Toon Gerbrands, directeur van PSV, liet onlangs al weten de hoop te koesteren dat de selectie van de Eindhovenaren een deel van het salaris inlevert. Daar reageerde Evgeniy Levchenko, voorzitter van de spelersvakbond VVCS, geïrriteerd op. "De vakbond denkt aan eigen spelers en dat is hun goed recht", zegt Ooijer daarover in de Peesjevee Podcast van FC Afkicken. "Maar het is wel zo dat elke club, ook de rijke clubs niet uitgezonderd, in de problemen gaat komen."

En dus moet iedereen zijn steentje bijdragen. "We staan hier met zijn allen in en 'Eendracht maakt Macht' zeggen we altijd bewust", legt Ooijer, op dit moment jeugdtrainer en commercieel medewerker bij PSV, uit. "Dat is nou eenmaal een hele belangrijke slogan binnen onze club. Dan moet je het nu ook met zijn allen doen. Daar hoor je als personeel bij, als supporter bij en als sponsor bij. Maar ook zeker als speler."