'Generatiegenoten als De Jong en Van Persie kwamen verder, maar ik ben tevreden'

'Generatiegenoten als De Jong en Van Persie kwamen verder, maar ik ben tevreden'

Gepubliceerd: zondag 3 mei 2020 om 23:42zo 03-05-2020 om 23:42

Romeo Castelen kijkt als een gelukkig man terug op zijn voetbalcarrière. De vleugelaanvaller, die zondag 37 jaar oud werd, speelde bij clubs als Feyenoord en HSV en spreekt van een loopbaan vol met hoogtepunten.

De aanvaller sloot in 2018 zijn actieve carrière af bij VVV-Venlo en werd daarna zaakwaarnemer. Terugkijkend op zijn voetbaljaren kan Castelen geen absoluut hoogtepunt aanwijzen. "Zoveel eigenlijk", vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Het eerste divisie-kampioenschap met ADO Den Haag in 2003 is me heel dierbaar, juist omdat de club toen al elf jaar in de eerste divisie speelde."

Maar ook zijn debuut in Oranje staat Castelen nog altijd bij. "Opgeroepen worden voor het Nederlands elftal nadat ik net één wedstrijd had gespeeld voor Feyenoord; ook prachtig. Voetballen voor HSV in die heerlijke stad Hamburg, waar ik nog altijd veel ben… Echt, ik heb zoveel prachtige dingen beleefd."

De vleugelspeler heeft geen boodschap aan mensen die zeggen dat hij meer uit zijn carrière had kunnen halen. "Generatiegenoten als Nigel de Jong en Robin van Persie hebben bij grotere clubs gespeeld, maar ik ben hartstikke tevreden met wat ik bereikt heb. Mooie avonturen in Azië in Australië.. Niet iedereen kan zeggen dat hij vrienden in Zuid-Korea en in China heeft, denk ik, haha!"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws