Steun voor Van Bommel uit PSV-selectie: 'Belangrijke stappen gezet onder hem'

Steun voor Van Bommel uit PSV-selectie: 'Belangrijke stappen gezet onder hem'

04-05-2020 17:10 Laatste update: 17:13
39

Cody Gakpo werkte bij PSV samen met meerdere voormalig topvoetballers, die hem op weg hielpen in zijn nog jonge loopbaan. Zo leerde de twintigjarige aanvaller van Ruud van Nistelrooy de 'ketchuptheorie'.  

"Hij heeft weleens zoiets gezegd, ja. Het is altijd zoeken naar een eerste goal. Maar als je die gevonden hebt, gaat het lopen", vertelt Gakpo in het Pro Shots Magazine. "Sowieso heb ik op het gebied van afwerken heel veel van hem geleerd. Bepaalde looplijnen en hoe je in aanvallende situaties moet handelen. Sommige tips kan ik beter niet zeggen hier. Dat zijn een soort spitsen-geheimpjes."

Ook van Luc Nilis stak de vleugelaanvaller veel op in Eindhoven. "Hij zei altijd: je moet goed naar de bal kijken, want de goal verandert niet van plek. Mooi advies. Ik heb van beide spitsentrainers enorm veel geleerd en profiteer daar nog steeds van."

Gakpo is ook Phillip Cocu en Mark van Bommel dankbaar. Zij gaven hem de kans in het eerste elftal van PSV. "Trainer Mark heeft mij definitief bij het eerste gehaald en mij vaak laten spelen. Ik heb het laatste jaar belangrijke stappen gezet onder hem. Zijn beste eigenschap als trainer? Tactiek. Hij had een goede speelwijze. Het is jammer dat we niet alles eruit hebben kunnen halen."

Ook interim-coach Ernest Faber kent Gakpo al langere tijd. "Hij geeft mij het vertrouwen dat ik nodig heb en helpt mij. Ik denk dat deze mensen heel trots zijn op wat ik heb bereikt. Maar we hopen nog veel meer te bereiken."