Evra onthult: Manchester United heeft zoveel doodsbedreigingen gekregen

Evra onthult: "Manchester United heeft zoveel doodsbedreigingen gekregen"

05-05-2020 13:13 Laatste update: 13:25
21

Patrice Evra heeft meerdere doodsbedreigingen gekregen na het incident met Luís Suárez in 2011. Het huis van de Fransman moest maar liefst twee maanden worden bewaakt.

Suárez en Evra kregen het in 2011 met elkaar aan de stok. De oud-spits van onder meer FC Groningen en Ajax zou het n-woord hebben gebruikt en werd uiteindelijk voor acht wedstrijden geschorst. Liverpool steunde Suárez. Een paar maanden later weigerde hij Evra een hand te geven voorafgaand aan een wedstrijd.

"Manchester United heeft zoveel doodsbedreigingen gekregen", zegt Evra in de podcast van Man United. "Mensen zeiden: we zitten in de gevangenis en zijn Liverpool-fans. Als we vrij zijn, vermoorden we jou en jouw familie. Ik had twee maanden lang beveiliging, waar ik ook ging. Ze sliepen zelfs voor mijn huis. Overal waar ik ging werd ik gevolgd door beveiliging. Het was een lastige tijd, maar ik was niet bang. Mijn vrouw en broer waren bang, maar ik niet. Ik kon niet begrijpen waarom mensen zo'n hekel aan me hebben. Ze kenden de waarheid niet."

Evra vertelt zijn kant van het verhaal. Hij kreeg in het veld ruzie met Suárez bij het nemen van een corner. "De scheidsrechter kwam naar ons toe en vroeg wat er aan de hand was. Hij zag mijn blik veranderen vroeg of het goed met me ging. Ik zei dat hij me racistisch bejegende, waarop hij zei: oké, we praten na de wedstrijd. Speel gewoon door en doe geen domme dingen."

"Ik weet nog dat ik tijdens de wedstrijd tegen mezelf aan het praten was: als je hem nu slaat, zien mensen jou als schuldige en vergeten ze wat hij heeft gezegd. Ik zei tegen mezelf: niet doen...niet doen..Ik was niet meer gefocust op de wedstrijd."

Sir Alex Ferguson zag dat Evra na de wedstrijd woest was. Via David De Gea kreeg hij mee wat er speelde. "We gingen meteen naar de scheidsrechter om te vertellen wat er gebeurde. Ik vertelde het en de volgende dag, boom...Patrice Evra in de kranten. Ik wist niet dat het in de kranten zou verschijnen", zegt Evra, die vervolgens bedreigd werd.