Heracles behoudt aanvoerder: 'Belangrijke schakel, als voetballer en als persoon'

Heracles behoudt aanvoerder: 'Belangrijke schakel, als voetballer en als persoon'

05-05-2020 17:10
22

Heracles Almelo heeft aanvoerder Robin Pröpper binnenboord gehouden. De aflopende verbintenis van de 26-jarige Arnhemmer was eind maart formeel opgezegd, maar is met één jaar verlengd, hebben de Almeloërs dinsdag bekendgemaakt.

Heracles had al eerder besloten dat het toch door wilde met de captain, maar heeft nog even gewacht met het wereldkundig maken van de deal. "Vanwege alle berichtgeving rondom de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor het Nederlands betaald voetbal en Heracles Almelo hebben we gewacht met de berichtgeving", laat technisch directeur Tim Gilissen weten aan de officiële kanalen. De nummer 8 van de Eredivisie heeft de training inmiddels hervat. "Dit leek ons een geschikt moment om dit positieve nieuws te brengen."

Gilissen vindt dat de club een belangrijke slag heeft geslagen door Pröpper te behouden. "Robin is een belangrijke schakel in ons team. Niet alleen als voetballer, ook als persoon speelt hij een belangrijke rol." Ook Pröpper zelf is blij met het sluiten van de overeenkomst. "Ik voel me goed bij deze club. Na een lange periode van blessureleed (in september 2018 scheurde hij zijn kruisband af, red.) heb ik dit seizoen de kans gekregen weer meer van mezelf te laten zien."

De centrale verdediger moet nog even wachten op het moment waarop hij zijn rentree kan maken, maar kijkt uit naar de hervatting van de competitie. "Graag had ik en hadden wij de sportieve strijd afgemaakt. Maar de wil en drang om er volgend seizoen samen met het team en onze supporters iets moois van te maken, is nu extra groot."