Willem II gaat deel Europese inkomsten afstaan: 'Als we de groepsfase halen'

Willem II gaat deel Europese inkomsten afstaan: 'Als we de groepsfase halen'

Gepubliceerd: woensdag 6 mei 2020 om 13:33wo 06-05-2020 om 13:33

Laatste update: woensdag 6 mei 2020 om 14:14wo 06-05-2020 om 14:14

Willem II is bereid een deel van het startgeld voor de Europa League in een fonds te stoppen waar andere clubs mee geholpen worden. Dat zegt algemeen directeur Martin van Geel bij de NOS.

"Ik vind het heel normaal om van de inkomsten uit de Europa League, die er pas zullen zijn als we de groepsfase halen, een afdracht te doen aan andere clubs", zegt Van Geel, die met Willem II als nummer vijf van de Eredivisie een Europa League-ticket veroverde. De KNVB opperde eind april om 25 procent van het startgeld van alle Europese deelnemers in een fonds te stoppen. 

Er was de afgelopen weken veel discussie over het ticket van Willem II, waar ook FC Utrecht aanspraak op maakte. Van Geel vindt het terecht dat de Tilburgers Europa in mogen. "De UEFA-richtlijnen waren duidelijk. De tickets gingen naar rangschikking op dat moment. We gingen er dus wel een beetje van uit dat we er een zouden krijgen", zegt Van Geel. "Natuurlijk begrijpen we ook de teleurstelling bij andere clubs heel goed, maar ik weet zeker dat de KNVB de beslissing zo eerlijk en integer mogelijk heeft gemaakt. Er zit geen enkel ander belang bij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws