FC Twente kan nieuwe hoofdtrainer zoeken: García mag transfervrij vertrekken

FC Twente kan nieuwe hoofdtrainer zoeken: García mag transfervrij vertrekken

07-05-2020 16:32 Laatste update: 19:06
99

Gonzalo García zal komend seizoen niet de hoofdtrainer van FC Twente zijn. Het aflopende contract van de geboren Uruguayaan was al formeel opgezegd en zal ook niet verlengd worden.

FC Twente heeft het nieuws donderdag bevestigd. Het vertrek van García hing al een tijdje in de lucht, aangezien hij op voorspraak van technisch directeur Ted van Leeuwen werd aangesteld: toen Van Leeuwen vertrok uit de Grolsch Veste, leek ook de positie van García onhoudbaar. Assistenten Dennis van der Ree en Peter Niemeyer beschikten eveneens over een aflopend contract en zullen ook niet terugkeren. Hetzelfde geldt voor analist Şenol Kök.

Algemeen directeur Paul van der Kraan heeft gereageerd op het nieuws. "Vorige week hebben we reeds aangegeven een nieuwe stap te willen zetten bij FC Twente en een andere koers te willen varen. Dit besluit leidde tot het vertrek van technisch directeur Ted van Leeuwen." Het afscheid van García en zijn staf is hiervan een 'logisch uitvloeisel', klinkt het. "Uiteraard zijn wij Gonzalo, Dennis, Peter en Şenol zeer erkentelijk voor hun inzet voor de club."