Vitesse overhoop met stadiondirectie: 'Als die Rus korting wil, belt hij me maar'

Vitesse overhoop met stadiondirectie: 'Als die Rus korting wil, belt hij me maar'

07-05-2020 18:23
79

Vitesse ligt overhoop met de directie van Stadion GelreDome. De Arnhemmers hopen onder hun betalingsverplichtingen uit te komen, maar de beheerders van het stadion wensen hier niet aan mee te werken.

Aangezien de overheid heeft bepaald dat er tot 1 september niet gevoetbald mag worden, loopt Vitesse wedstrijdinkomsten mis en dreigt het in de problemen te komen. De Arnhemmers hebben per brief een verzoek bij de stadiondirectie neergelegd, weet de Gelderlander. De club meent in de huidige tijden 'niet gehouden te zijn' aan het betalen van de huur en heeft als 'minnelijke oplossing' een tijdelijke halvering van het huurbedrag voorgesteld.

Stadioneigenaar Michael van de Kuit is echter niet van plan om aan dit verzoek te voldoen. "Iemand met de rug tegen de muur zetten en dan een regeling afdwingen. Daar ga ik niet in mee", reageert hij tegenover het lokale medium. Van de Kuit weet dat Vitesse een vermogende Russische eigenaar heeft, in de persoon van Valeri Oyf. "Als die Rus korting wil, moet hij me bellen. Maar de huur halveren met dwang? Dan vind je bij mij een gesloten loket."