Top van amateurvoetbal slaat alarm: 'Dan gaan we niet voetballen, absolute no-go'

Top van amateurvoetbal slaat alarm: 'Dan gaan we niet voetballen, absolute no-go'

Het is een 'absolute no-go' voor clubs in de top van het amateurvoetbal om te voetballen zonder publiek. Dat stelt Mart Vergouwen, voorzitter van VV Katwijk, in gesprek met Omroep West.

Vergouwen maakte een belrondje langs andere clubs op het hoogste amateurniveau en merkte dat zijn collega-voorzitters er hetzelfde over denken. "Zij zeggen vrijwel allemaal dat we niet gaan voetballen zonder toeschouwers. Dat is een absolute no-go."

Zoals het er nu naar uitziet, mogen de voetbalcompetities vanaf september weer van start. Publiek is echter niet welkom zolang er geen vaccin is. "Dat is absoluut niet waar we op hoopten", aldus Vergouwen. "Ik kan me voorstellen dat mensen roepen: om toch te voetballen, doe het dan maar zonder publiek. Dat is voor ons, en voor andere amateurclubs op ons niveau, een absolute no-go. In ieder geval voor het eerste elftal niet."

De voorzitter van Katwijk vervolgt: "Voetballen doe je voor je supporters, leden en sponsors. Als dat niet kan, waarom zou je dan gaan voetballen?" Ook vanuit financieel oogpunt is een heilloze weg. "We lopen de kantine-inkomsten helemaal mis. Dat zijn de enige inkomsten die we als club hebben, naast sponsors en de contributie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s