'Eredivisie met twintig clubs was en is geen optie voor de KNVB, onverantwoord'

'Eredivisie met twintig clubs was en is geen optie voor de KNVB, onverantwoord'

08-05-2020 13:11
93

Het is 'nagenoeg onmogelijk' en 'onverantwoord' om de Eredivisie uit te breiden naar twintig clubs. Dat heeft de KNVB beklemtoont bij het kort geding tegen SC Cambuur en De Graafschap in de rechtbank van Utrecht.

Cambuur en De Graafschap willen het KNVB-besluit om geen promotie en degradatie toe te passen omver werpen om volgend seizoen tóch in de Eredivisie te kunnen spelen. Voor de KNVB is dat echter geen optie. "Een Eredivisie met twintig clubs was en is geen optie voor de KNVB", maakte advocaat Harro Knijff duidelijk.

"Het is qua planning nagenoeg onmogelijk, het is door de Eredivisie en Eerste Divisie als onwenselijk beoordeeld en er zijn grote bezwaren bij de burgemeesters. Het kan niet met twintig clubs. Dat vindt de KNVB ook jammer, meer dan dat. Maar het kán niet."

Cambuur en De Graafschap waren kritisch, omdat het scenario niet eens serieus behandeld zou zijn en stelden voor om volgend seizoen het bekertoernooi en de play-offs over te slaan om ruimte te maken op de speelkalender. "Het bekertoernooi is een essentieel onderdeel van de voetbalagenda. Daar gaat veel geld in om", counterde Knijff. "En de play-offs zijn de kers op de taart voor de Eerste Divisie-clubs."

"Als dat niet doorgaat, kan er een bedrag van bijna zeven miljoen niet worden verdeeld onder de clubs. Voor het skippen daarvan zal geen draagvlak bestaan, nog daargelaten dat de KNVB verplichtingen heeft aan derden", aldus Knijff.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie