Miljoenenverlies dreigt voor KKD-sector: 'Wij willen een herstart met publiek'

Miljoenenverlies dreigt voor KKD-sector: 'Wij willen een herstart met publiek'

Gepubliceerd: vrijdag 8 mei 2020 om 18:55vr 08-05-2020 om 18:55

De Keuken Kampioen Divisie-clubs hebben de noodklok geluid via een officieel statement. Men hoopt vanaf 1 september weer voor publiek te kunnen spelen, omdat de gevolgen anders niet te overzien zouden zijn.

De Coöperatie Eerste Divisie heeft in samenwerking met het Koninklijk Actuarieel Genootschap de financiële risico's onderzocht van het spelen van wedstrijden zonder publiek. Voorlopig ziet het ernaar uit dat dit nog niet mogelijk is bij de herstart van de competities op 1 september. Voor verschillende Keuken Kampioen Divisie-clubs zou dit funest zijn. "Met name de sponsorinkomsten, wedstrijdbaten en horecaopbrengsten lopen enorm terug. Iedere BVO in de Keuken Kampioen Divisie is inmiddels doordrongen van de ernst van de situatie", aldus CED-directeur Marc Boele.

De verliezen voor alle clubs bij elkaar zouden zelfs kunnen oplopen tot zestig miljoen euro, mocht er helemaal niet meer gevoetbald kunnen worden: in dat geval lijkt het uitgesloten dat alle clubs financieel overeind blijven. "Daarnaast gaan wij de komende vier maanden er alles aan doen om in overleg met instanties en betrokkenen, toe te werken naar een herstart van de competitie op 1 september met het, dan wel deels, toelaten van publiek. Anders zijn de gevolgen voor de Keuken Kampioen Divisie desastreus", kondigt Boele aan.

Het afstaan van salarissen – zoals in de Eredivisie is gebeurd – is geen optie voor de spelers. 'De sector zelf kan in haar kosten rond de 30% bezuinigen. Een fors loonoffer is voor de Keuken Kampioen Divisie zeer beperkt haalbaar vanwege het gemiddelde salaris van een speler in de Keuken Kampioen Divisie van 2.750 euro bruto per maand', laat de CED weten in zijn statement.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws