'We waren met PSV erg dicht bij de komst van Defour, maar het werd Guardado'

'We waren met PSV erg dicht bij de komst van Defour, maar het werd Guardado'

08-05-2020 19:54
32

PSV heeft met het binnenhalen van Andrés Guardado een homerun geslagen, maar de club zette aanvankelijk in op een andere speler: Steven Defour. Voormalig PSV-scout Thomas Schaling legt aan Marca Claro uit hoe de transfer uiteindelijk tot stand kwam.

PSV nam Guardado in 2014 over Valencia. De Mexicaan speelde drie seizoenen in Eindhoven voor hij de transfer naar Real Betis maakte, waar hij nog steeds onder contract staan. PSV hoopte eerst juist op Defour (32), die bij Anderlecht speelde.

Schaling, die inmiddels directeur van de scoutingsafdeling van de nieuwe Amerikaanse club Charlotte MLS is, vertelt over de transfer van Guardado. "Andrés was voor die positie niet onze belangrijkste kandidaat", zegt hij. "We waren erg dicht bij de komst van Steven Defour. Die transfer ging niet door. We zochten contact met zijn (Guardado, red.) zakwaarnemer en binnen zeven dagen was hij PSV-speler."

"We hadden al een getalenteerd team met Memphis Depay, Georginio Wijnaldum, Santiago Arias en Jetro Willems, maar we hadden nog een goede aanvoerder nodig", zegt Schaling. "Een speler die het juiste voorbeeld geeft. Andrés was dat."

"Ik herinner me nog een wedstrijd tegen ADO Den Haag waarin PSV al vrij snel met tien kwam te staan. Andrés Guardado speelde op alle posities: linksback, mid-mid, overal. Alle spelers respecteerden hem, zowel de jonge als de oude."