Robertson over provocatie Messi: 'Ik weet niet wat me bezielde, respectloos'

Robertson over provocatie Messi: 'Ik weet niet wat me bezielde, respectloos'

Gepubliceerd: vrijdag 8 mei 2020 om 21:58vr 08-05-2020 om 21:58

Liverpool-back Andy Robertson heeft spijt van zijn aanvaring met Lionel Messi tijdens de legendarische Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona. De Schot landde na een duel met Messi op de grond en duwde vervolgens met twee handen tegen het hoofd van de Argentijnse superster, die zich vervolgens ook weer afreageerde.

Dat had hij echter niet moeten doen, vindt Robertson. "Ik dacht er niet bij na. Als ik dat wel had gedaan, zou ik dit nooit gedaan hebben", trekt hij het boetekleed aan in gesprek met That Peter Crouch Podcast van de BBC. "Ik lag op de grond, hij lag op de grond. Ik weet niet wat me bezielde. Het is ronduit respectloos om dit te doen bij de allerbeste speler die ooit op het veld heeft gestaan."

Robertson steekt zijn bewondering voor de zesvoudig Ballon d'Or-winnaar niet onder stoelen of banken. "Als je tegenover hem staat, denk je nog: oké, wij zijn allebei twee professionele voetballers, niets meer. Maar in Camp Nou schudde hij twee van onze middenvelders af en toen kwam hij op mij af rennen. Toen dacht ik wel: f*cking hell! Dat voetenwerk van hem, je wordt er gewoon bang van."

De 26-jarige Schot herinnert zich nog een duel aan de zijlijn met Messi. "Ik dacht dat hij een inworp uit het vuur wilde slepen, geen probleem. Maar dan trekt hij vanuit het niets naar binnen en verplaatst hij het spel. Dat is niet menselijk, niemand anders kan dit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws