Klare taal: 'KNVB wordt gezien als speeltuinvereniging, Gudde moet opstappen'

Klare taal: 'KNVB wordt gezien als speeltuinvereniging, Gudde moet opstappen'

Gepubliceerd: zaterdag 9 mei 2020 om 08:39za 09-05-2020 om 08:39

Hans Kraay jr. is van mening dat Eric Gudde moet opstappen als directeur betaald voetbal van de KNVB. Volgens de analist van FOX Sports heeft de voormalig Feyenoord-directeur tijdens de coronacrisis aangetoond dat hij niet de juiste man is.

"Hij heeft het zichzelf verschrikkelijk moeilijk gemaakt", zegt Kraay bij talkshow Beau. "Er zijn mensen die zeggen: twintig clubs kan niet, want we beginnen pas in september. Maar het kan wél. Hij had bijna iedereen tevreden kunnen houden, ADO, RKC, Cambuur. Eén keer twintig clubs…"

"Je kunt tussen 19 december en 8 januari, wanneer wij vrij zijn en er in Engeland om de dag wordt gevoetbald, toch die vier extra wedstrijden spelen met daglicht?", vervolgt Kraay, die tafelgenoot en De Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp een goede kans geeft. "Die rechter maakte volgens mij echt wel een warme indruk richting jullie en minder naar de KNVB. Ik denk echt dat hij zegt: opnieuw het proces starten bij de KNVB."

Kraay is absoluut niet te spreken over Gudde. "Alleen al het feit dat de KNVB door de overheid wordt gezien als speeltuinvereniging… Ik heb Cornald Maas gezien. Die heeft met warmte en respect voor iedereen in de zorg en mensen die dierbaren verliezen, in tien minuten tijd driehonderd miljoen euro voor kunst en cultuur los weten te harken. Hadden wij maar een Cornald Maas op zijn plaats. Het is tijd om op te stappen voor Eric Gudde. Het is nu klaar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is de positie van Gudde al onhoudbaar?

Ja
80%
Nee
20%
(2802 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws