'Ihattaren koopt een Audi voor 198.000 euro, dan heb je geen idee van deze wereld'

'Ihattaren koopt een Audi voor 198.000 euro, dan heb je geen idee van deze wereld'

09-05-2020 09:14
345

Gertjan Verbeek stelt dat de voetbalwereld is doorgeslagen. De 57-jarige trainer vindt zeker dat het tijdens de coronacrisis wel een onsje minder mag en wijst naar Juventus-ster Cristiano Ronaldo én PSV-smaakmaker Mohamed Ihattaren.

"Het is toch te gek voor woorden dat Ronaldo miljardair wordt. Ik heb ook goed verdiend, want je zegt geen nee", steekt Verbeek van wal in de Volkskrant. "Toon Gerbrands (algemeen directeur PSV, red.) kondigt aan twintig procent salaris in te leveren. Mohamed Ihattaren koopt voor zijn achttiende verjaardag een Audi R8 voor 198 duizend euro. En dat post hij op Instagram."

"Dan heb je toch geen enkel idee van deze wereld", vervolgt een verbaasde Verbeek. "Een jongen van 18 jaar in zo'n auto, in deze tijd. In welke tijd dan ook. En hij kan dat doen, want hij verdient schijnbaar zoveel. Dat is de jeugd met haar speeltjes. Speelt net tien wedstrijden in PSV 1. En dan vragen clubs aan supporters of ze willen meedenken over bezuinigingen. Dat is de wereld op zijn kop."

Volgens Verbeek valt het niet te rijmen met een bedrijfstak als de horeca, waar miljoenen mensen van afhankelijk zijn. "Het voetbal wil zijn hand ophouden, terwijl er met geld wordt gesmeten. Dat geld verdwijnt allemaal in de zakken van spelers. Er zijn spelers bij Heerenveen die tonnen verdienen. Bij de koffiejuffrouw kun je niet bezuinigen. Dan moet je echt bij de voetballers zijn."

Verbeek ziet maar één oplossing: "Gewoon zeggen: we kunnen jou niet betalen. We laten je gaan. Dan zal blijken dat niet alle spelers naar het buitenland kunnen. Dan zullen ze blijven, voor minder. Daarom is het misschien goed, om te resetten. Hoe kan Emmen nu twee Peruaanse spelers hebben? Dat kost bijna een miljoen. Emmen had twee jaar geleden in de Eerste Divisie geen nagel om de kont te krabben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie