KNVB aangepakt door verbaasde oud-international: Kom op, man. Eén wedstrijdje!

KNVB aangepakt door verbaasde oud-international: "Kom op, man. Eén wedstrijdje!"

10-05-2020 11:58
107

AZ had minstens evenveel kans op de landstitel als Ajax. Daar is oud-international Dries Boussatta heilig van overtuigd. De top-twee stond op een gelijk aantal punten toen de Eredivisie werd afgekapt als gevolg van de coronapandemie.

Volgens Boussatta had AZ de beste papieren in de titelrace. "Minimaal fifty-fifty", schat hij tegenover De Telegraaf de Alkmaarse kansen in. "Ajax zat er niet lekker meer in en je weet hoe hoog de druk daar wordt als het even minder gaat. AZ kon lekker onbevangen jagen. Misschien was de druk er daar pas in de laatste twee, drie wedstrijden op gekomen." Ajax werd niet uitgeroepen tot kampioen, maar kreeg op basis van doelsaldo wel een beter Champions League-ticket dan AZ.

Wedden

Meer odds

Het zit Boussatta ook niet lekker dat zijn oude club FC Utrecht de kans op het winnen van de KNVB Beker is ontnomen. "Kom op, man. Eén wedstrijdje! Die had de KNVB toch wel kunnen plannen? Uitstellen in plaats van annuleren, was veel logischer geweest", stelt de oud-speler van onder meer AZ en FC Utrecht. "Zeist boort nu spelers een finale door de neus, die ze in hun hele carrière nooit meer zullen spelen."