Van Leeuwen bevestigt transfervrij Twente-vertrek: 'Dat is een echte versterking'

Van Leeuwen bevestigt transfervrij Twente-vertrek: 'Dat is een echte versterking'

Gepubliceerd: zondag 10 mei 2020 om 18:58zo 10-05-2020 om 18:58

Aitor Cantalapiedra gaat FC Twente verlaten. Dat bevestigt uittredend technisch directeur Ted van Leeuwen in de Griekse pers. Panathinaikos hoopt de vleugelaanvaller uit Spanje (24) deze zomer transfervrij over te nemen.

Cantalapiedra bezit een aflopend contract in de Grolsch Veste. Twente wilde best door, maar kan niet voldoen aan zijn salariseisen. "Ik denk dat hij in de Griekse competitie het verschil kan gaan maken", vertelt Van Leeuwen desgevraagd aan Gazzetta.

"Hij is een type waarvoor supporters naar het stadion komen. Als Panathinaikos hem vast weet te leggen, zal hij de supporters trots maken. Panathinaikos is een geweldige club met een grote geschiedenis. Ik weet niet hoe ver beide partijen zijn, maar als ze Aitor binnen weten te halen dan is dat een echte versterking."

Van Leeuwen is lovend over het uithoudingsvermogen van Cantalapiedra. "Hij is altijd één van de spelers die de meeste kilometers maakt in een wedstrijd. Voordat hij twee jaar geleden naar Twente kwam, heb ik hem ongeveer vijf jaar bekeken."

Cantalapiedra was afgelopen seizoen goed voor zeven doelpunten in de Eredivisie. Na het kampioensjaar van Twente in de Keuken Kampioen Divisie werd hij uitgeroepen tot beste speler.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws