Van der Lely (24) stopt voor tweede keer met profvoetbal: 'Heb de passie niet'

Van der Lely (24) stopt voor tweede keer met profvoetbal: 'Heb de passie niet'

14-05-2020 07:30 Laatste update: 07:41
52

Jeroen van der Lely stopt als profvoetballer. De 24-jarige oud-speler van FC Twente kan zich niet meer motiveren om elke dag op het veld te staan en gaat zich richten op zijn studie Literaire Wetenschappen.

Het is de tweede keer dat Van der Lely zijn afscheid aankondigt. In 2015 kondigde hij ook aan dat hij stopte als profvoetballer, maar speelde hij vervolgens toch nog 69 wedstrijden voor FC Twente in de Eredivisie. Afgelopen zomer stapte hij over naar het Deense Vendsyssel, waar zijn contract in januari ontbonden werd. Nu stopt hij definitief met profvoetbal.

"Voetbal vind ik nog steeds hartstikke leuk om te doen, maar ik heb de passie niet meer om elke dag op het veld te staan", zegt Van der Lely in Tubantia. "In profvoetbal is het altijd moeten, moeten. Je hele leven is gefocust op voetbal, terwijl er in mijn beleving nog zoveel meer is. Ik heb dat altijd wel in me gehad. Ze zeggen altijd: het mooiste is als je van je hobby je werk kunt maken, maar toen het voetbal mijn werk werd, was het mijn hobby niet meer."

Bovendien merkte Van der Lely dat zijn kwaliteiten achteruit gingen. "Ik werd voor mijn gevoel steeds slechter. En ik kan je verzekeren dat het geen pretje is om erachter te komen dat je in iets waarmee je dagelijks bezig bent relatief niet zo goed bent. Dat wil een mens niet", aldus Van der Lely.