'World class has arrived in Eindhoven': PSV trekt Van Veenendaal definitief aan

'World class has arrived in Eindhoven': PSV trekt Van Veenendaal definitief aan

Gepubliceerd: donderdag 14 mei 2020 om 15:08do 14-05-2020 om 15:08

Het is officieel: PSV versterkt zich met Sari van Veenendaal. De Eindhovense club maakt donderdag 'met trots bekend' dat 'de beste keepster van de wereld' voor één seizoen bij PSV Vrouwen heeft getekend.

De dertigjarige Van Veenendaal komt transfervrij over van de Spaanse topclub Atlético Madrid, waar ze nooit zeker was van een basisplaats. De eerste doelvrouw en aanvoerder van de Oranje Leeuwinnen tekent in Eindhoven een contract voor één seizoen.

"Ik ben blij om terug te keren naar Nederland en kom hier zeker niet spelen om een stapje terug te doen", reageert Van Veenendaal, die eerder onder de lat stond bij FC Utrecht, FC Twente en Arsenal. "PSV is een club die de afgelopen jaren telkens voorwaartse stappen is blijven maken in haar ontwikkeling en heeft sportieve ambities die mij persoonlijk aanspreken."

PSV leidde de Eredivisie toen het seizoen als gevolg van de coronacrisis werd afgekapt, waardoor de Eindhovenaren volgend seizoen in de Champions League spelen. "Ik wil het talentvolle team wat er al staat helpen met mijn ervaring en blijf tegelijkertijd leergierig en gemotiveerd om beter te worden", aldus Van Veenendaal.

Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal bij PSV, is dolblij met de komst van Van Veenendaal. "Het is een compliment voor PSV en zeker ook de Eredivisie Vrouwen dat een speelster van dit kaliber bewust kiest voor onze competitie. Sari ziet perspectief om zichzelf hier te ontwikkelen en te presteren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws