Geëmotioneerde Ziyech in tranen bij eresaluut Ajax: Door haar sta ik hier

Geëmotioneerde Ziyech in tranen bij eresaluut Ajax: "Door haar sta ik hier"

15-05-2020 07:00
88

Ajax heeft Hakim Ziyech donderdag een fraai eresaluut gegeven met een documentaire in Tuschinski. Na een videoboodschap van zijn moeder, kreeg de vertrekkende sterspeler van de Amsterdamse club het te kwaad.

Daley Blind, Quincy Promes, David Neres, Donny van de Beek en Klaas Jan Huntelaar spreken hem toe, maar de woorden van zijn moeder raken Ziyech het diepst. "Je weet altijd voor wie je het doet", reageert Ziyech met de tranen in zijn ogen, wetende dat zijn moeder een zwaar leven heeft gehad. "Ik voetbal omdat ik het leuk vind, maar ook voor haar. Door haar sta ik hier."

De 27-jarige spelmaker vertrekt deze zomer naar Chelsea. Als hij zichzelf terugziet op het megascherm in Tuschinski, ziet hij 'iemand die heel gelukkig is als-ie op het veld staat'. "En ik zie iemand die, mede door de mensen om Ajax heen, heel veel plezier heeft in wat hij doet. Dat is denk ik ook de grootste verandering in de afgelopen vier jaar."

"Voetballend zijn de dingen beter gegaan en lukte er steeds meer, maar ik had hier sowieso altijd het idee dat ik lekker kon voetballen. Ook al stond er wel eens veel druk op", aldus Ziyech, die in zijn eerste jaren botste met het Ajax-publiek. "Uiteindelijk heb ik de waardering wel gekregen en heb ik de situatie op eigen kracht omgedraaid. Waar je ook speelt, je wil altijd door de voordeur naar buiten. Ik denk dat dit wel het geval is."