Van der Sar lovend: 'Stond mede aan de basis van de huidige stevigheid van Ajax'

Van der Sar lovend: 'Stond mede aan de basis van de huidige stevigheid van Ajax'

15-05-2020 07:51
51

Frank en Ronald de Boer zien vrijdag Abraham. De bekendste voetbaltweeling van Nederland is samen 100 jaar geworden, wat voor De Telegraaf aanleiding is om enkele prominenten aan het woord te laten. Edwin van der Sar is vol lof.

Van der Sar speelde bij Ajax jarenlang samen met de broertjes De Boer en noemt zijn oud-ploeggenoten 'wereldgozers'. "Aanvankelijk trok ik wat meer met Frank op, omdat hij iets rustiger is, meer de kat uit de boom kijkt. En zo ben ik ook. Met de vrouwen en kinderen hebben we vakanties gevierd op Curaçao en Ibiza. De laatste jaren heb ik meer met Ronald te maken, omdat hij werkzaam is in de bovenbouw van de jeugd van Ajax en vaak als ambassadeur meegaat naar Europese uitwedstrijden", vertelt de Ajax-directeur.

Wedden

Meer odds

Wat Frank heeft betekend voor de Amsterdamse club, kan volgens Van der Sar niet onderschat worden. Hij werd in 2010 als onervaren trainer voor de groep gezet. "Ik keerde terug nadat Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Marc Overmars, Jaap Stam en Frank al waren teruggekeerd. Het is heel knap hoe Frank zich staande heeft gehouden in de roerige tijd en Ajax naar vier landstitels leidde. Hij moest destijds roeien met de riemen die hij had en veel jeugd inpassen. Frank stond mede aan de basis van de huidige stevigheid van de club.”