Van linksback naar tattoo-artiest: 'Loopt fantastisch, tweede vestiging op komst'

Van linksback naar tattoo-artiest: 'Loopt fantastisch, tweede vestiging op komst'

15-05-2020 14:40
22

Ferne Snoyl stopte in 2011 als profvoetballer en heeft het sindsdien over een andere boeg gegooid. De oud-linksback van onder meer Feyenoord, FC Den Bosch, RKC Waalwijk en NAC Breda runt nu een tattooshop in Den Haag.

Zijn nieuwe leven bevalt de 35-jarige ex-prof uitstekend. "Het loopt fantastisch en we overwegen een tweede vestiging te openen richting de grens van Duitsland of België, omdat we daar ook heel veel klanten hebben. Ja, er komen ook veel mensen uit de voetballerij, zo onderhoud ik nog wat contacten", vertelt hij aan het Brabants Dagblad.

Vooralsnog denkt Snoyl er niet aan om ooit een rentree in de voetbalwereld te maken. "Misschien dat ik in de toekomst nog eens jonge jongens wil gaan trainen, maar dat weet ik nog niet. Ik zou ze wel kunnen leren wat ze in ieder geval niet moeten doen, want ik ben zelf natuurlijk niet echt een voorbeeldprof geweest."

De ex-verdediger doelt op de problemen met zijn gewicht, die hem bij diverse clubs parten hebben gespeeld. Desondanks kijkt hij met veel voldoening terug op zijn carrière, met name zijn tijd bij RKC. Iedereen kent elkaar daar. "Daar hadden we echt een goed team en speelde ik alles. Dat we daar in mijn eerste jaar niet zijn gepromoveerd, snap ik nog steeds niet. Gelukkig lukte het een jaar later (2008/2009, red.) alsnog", herinnert hij zich nog. "Bij RKC lunchten we gewoon met zijn allen samen in dezelfde ruimte. Kantoorpersoneel, spelers, trainer; iedereen. Het was echt een kleine familie."