Algemeen Dagblad: verdeeldheid binnen Ajax over salariskwestie

Algemeen Dagblad: verdeeldheid binnen Ajax over salariskwestie

Gepubliceerd: vrijdag 15 mei 2020 om 21:40vr 15-05-2020 om 21:40

De spelersgroep van Ajax heeft nog geen akkoord bereikt met de clubleiding over het inleveren van salaris. Dat meldt het Algemeen Dagblad op basis van bronnen. Eerder deze week maakte Daley Blind nog duidelijk dat de selectie 'solidair' is.

Volgens het AD is de spelersraad 'verdeeld over de te volgen weg'. 'Een deel van de spelersgroep is bereid salaris in te leveren, een ander deel onder voorbehoud, terwijl een aantal sleutelspelers – op advies van hun agenten – nog helemaal geen financieel gebaar wenst te maken', schrijft het AD. Zij zouden eerst de komende maanden, inclusief de transferperiode, af willen wachten. Het AD beroept zich op drie direct betrokken zaakwaarnemers onafhankelijk van elkaar.

Naar verluidt voelen enkele spelers van Ajax weinig voor het inleveren van salaris, terwijl anderen juist wél iets af willen staan. Dusan Tadic en André Onana, die lid zijn van de spelersraad van Ajax, hebben buitenlandse zaakwaarnemers die het spel richting Ajax hard zouden spelen. 

'Het maakt de onderhandelingen tussen club en spelers tot een gevoelige zaak. Ajax wil naar buiten toe rust uitstralen, ook om sponsors en fans zoveel mogelijk aan boord te houden in deze roerige tijd', schrijft het AD. 'De quote van Blind werd daags vóór de communicatie naar alle seizoenkaarthouders verspreid. Aan de onderhandelingstafels moeten de echte discussies niettemin nog gevoerd worden.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws