'Buijs begon tegen mij te schreeuwen, uiteindelijk wel op een ander level gekomen'

'Buijs begon tegen mij te schreeuwen, uiteindelijk wel op een ander level gekomen'

Gepubliceerd: zondag 17 mei 2020 om 16:42zo 17-05-2020 om 16:42

De bij FC Groningen vertrekkende Django Warmerdam staat bekend als nonchalant en onverstoorbaar, maar trainer Danny Buijs is erin geslaagd om tot hem door te dringen. Buijs deinsde er niet voor terug om Warmerdam hard aan te pakken tijdens de trainingen.

De 24-jarige linkspoot dwong dit seizoen een zomerse transfer naar FC Utrecht af. Tijdens de trainingen werd hij af en toe flink uitgedaagd door Buijs. "Hij vond dat ik op dat moment niet alles eruit haalde. En dat heeft hij een hele training volgehouden...", lacht Warmerdam in gesprek met FC Groningen TV. "Maar uiteindelijk was het hem wel gelukt."

De bij Ajax opgeleide linkspoot 'onderging' de trainingen, vond Buijs. "Hij zei: je moet door blijven gaan, blijven pushen. Ik had zoiets van: dat doe ik al. Toen begon hij tegen mij te schreeuwen en ik dacht: laat maar. Maar hij bleef doorgaan. Ik uitte het niet echt, maar daardoor lukte het hem wel om mij op een bepaald level te krijgen. Daardoor trainde ik ook beter, wel apart."

Warmerdam heeft een opmerkelijk seizoen achter de rug. De linkspoot mocht eind augustus nog vertrekken, maar knokte zich terug en speelde uiteindelijk 21 competitieduels. Komende zomer vertrekt hij transfervrij naar FC Utrecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws