Wotte: 'Niveau onderkant Eredivisie, maar ze verdienen al snel 1 miljoen netto'

Wotte: 'Niveau onderkant Eredivisie, maar ze verdienen al snel 1 miljoen netto'

Gepubliceerd: zondag 17 mei 2020 om 22:38zo 17-05-2020 om 22:38

Voor Mark Wotte is het voorlopig behelpen in Abu Dhabi. De 59-jarige Tukker is momenteel hoofd jeugdopleidingen bij Al-Wahda FC, maar heeft al een paar weken geen bezoek kunnen brengen aan zijn club.

Het openbare leven in de oliestaat ligt al anderhalve maand stil, vertelt Wotte aan het Algemeen Dagblad. "Ik woon met mijn vrouw op een appartement en ben de hele dag thuis. Alleen de supermarkten en apotheken zijn open, het dragen van handschoenen en mondkapjes is verplicht en er is een avondklok." De oud-trainer van FC Den Bosch, FC Utrecht en Willem II moet de jeugdopleiding nu noodgedwongen online aansturen. "Ik geef via Zoom workshops aan de jeugdcoaches en die sturen hun spelers opdrachten voor trainingssessies thuis."

Of één van de spelers in zijn opleiding ooit de stap naar een grote competitie maakt, waagt Wotte te betwijfelen. "Het talent is er echt wel. Het niveau van het eerste elftal is onderkant Eredivisie. Maar de drive om de top te halen, ontbreekt bij de meeste jongens." Dit heeft vooral te maken met de riante salarissen in de Verenigde Arabische Emiraten, vermoedt Wotte. "Goede lokale spelers verdienen hier al snel een salaris van een miljoen euro netto. Dat maakt de drang om in een Europese competitie te spelen er ook niet groter op."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Al Wahda SCC

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws