Brabander Verstraaten verkiest zevende (!) niveau boven contract bij Sunderland

Brabander Verstraaten verkiest zevende (!) niveau boven contract bij Sunderland

19-05-2020 16:16
27

De 24-jarige Brabander Wouter Verstraaten (derde van rechts op de foto) heeft bedankt voor een aanbod van Sunderland. The Black Cats wilden hem na een proefperiode vastleggen, maar de bij PSV opgeleide verdediger koos ervoor om langer bij South Shields FC, uitkomend op het zevende niveau (!) van Engeland, te blijven.

Verstraaten liep in februari stage bij Sunderland: volgens het lokale medium The Sunderland Echo zag de club wel wat in een langere samenwerking. De in Heeze geboren verdediger heeft echter besloten om verder te gaan met zijn studie én om zijn contract bij South Shields te verlengen, meldt de club uit de 'Non-League' via de officiële kanalen.

"Ik ben erg blij dat South Shields zo veel vertrouwen in mij heeft getoond tijdens deze vreemde tijden", laat hij weten. "Ik voel aan alles dat ik hier verder kan groeien als speler. Het is elke keer weer een genoegen om hier voor zoveel publiek te kunnen spelen."

Verstraaten doorliep de PSV-opleiding en kwam tijdens het seizoen 2015/2016 drie keer in actie namens FC Eindhoven. Daarna begon hij aan voetbalavontuur in de Verenigde Staten en – na een korte tussenstop bij VV Geldrop – ging hij carrière maken in de lagere Engelse regionen. In januari verruilde hij Consett AFC voor South Shields.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s