Update: statement van Burnley, één van zes Premier League-besmettingen bekend

Update: statement van Burnley, één van zes Premier League-besmettingen bekend

19-05-2020 21:52 Laatste update: 21:48
21

Zes werknemers van Premier League-clubs blijken besmet te zijn met het coronavirus. Het officiële competitieorgaan heeft dit dinsdag bekendgemaakt middels een statement.

Op zondag en maandag zijn er in totaal 748 tests uitgevoerd bij spelers en stafleden die werkzaam zijn in de Premier League. Zes daarvan – van in totaal drie clubs – hebben een positief resultaat opgeleverd: de besmette personen zullen gedurende zeven dagen in quarantaine verblijven. In verband met de wetgeving laat de Premier League in het midden wie de zes zijn en bij welke clubs ze werken.

Het competitieorgaan laat ook onvermeld of deze zes besmettingen invloed hebben op de geplande herstart van de competitie in juni. De clubs hebben maandag een akkoord bereikt over het hervatten van de groepstrainingen, met dien verstande dat de spelers in groepjes van maximaal vijf mogen zijn. Niet iedereen ziet het overigens zitten om weer te gaan voetballen. Watford-aanvoerder Troy Deeney weigert te trainen, uit angst voor de gezondheid van zijn zoon.

Update: De identiteit van één van de zes besmette Premier League-betrokkenen is bekend. Burnley heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Ian Woan, assistent van manager Sean Dyche, een positieve test heeft afgelegd. De 52-jarige Engelsman moet nu een week in quarantaine: op maandag 25 mei wordt middels een nieuwe test vastgesteld of hij weer aan het werk mag.