Verlenging én verhuur voor Nieuwkoop: Voor mij de ultieme situatie op dat moment

Verlenging én verhuur voor Nieuwkoop: "Voor mij de ultieme situatie op dat moment"

Gepubliceerd: dinsdag 19 mei 2020 om 23:37di 19-05-2020 om 23:37

Bart Nieuwkoop traint weer mee bij Feyenoord en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. De 24-jarige rechtsback werd eind augustus uitgeleend aan Willem II, nadat eerst zijn aflopende contract werd verlengd door Feyenoord.

Nieuwkoop was net in Rotterdam komen wonen, toen Willem II op zoek moest naar een vervanger van de zwaar geblesseerde Fernando Lewis. "Toen kreeg ik Dirk (Kuyt, red.) aan de lijn, die had het er met Sjaak Troost (de toenmalige technisch directeur ad interim, red.) over gehad. Dat ze me een jaartje wilden verlengen én verhuren", blikt hij terug in gesprek met Feyenoord TV. "Dat was voor mij de ultieme situatie op dat moment. Er sprak vertrouwen uit en ze gaven me toch de kans om aan spelen toe te komen."

Het nieuws van de clubleiding was een grote meevaller voor Nieuwkoop, die uit zijn contract liep en pech had met blessures in de voorbereiding. "Rick Karsdorp was net teruggekomen, dus ik zag het een beetje somber in, laat ik het zo zeggen." In Tilburg heeft de back zich echter herpakt. "Dat gevoel dat je de bespreking binnenkomt en weet dat je op het formulier staat. Dat had ik een tijdje niet gevoeld bij Feyenoord, dus dat wilde ik graag hebben. En dat heb ik daar ook gekregen. Het team draaide gewoon bij Willem II, dus het was heel even wachten op mijn kans. En die heb ik ook gepakt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws