Breaking news

Ajax boekt zege na wereldgoal Gravenberch en wacht bloedstollende ontknoping

Ook heisa in België: degradant is boos en vecht besluit Jupiler Pro League aan

Ook heisa in België: degradant is boos en vecht besluit Jupiler Pro League aan

Gepubliceerd: donderdag 21 mei 2020 om 12:28do 21-05-2020 om 12:28

Laatste update: donderdag 21 mei 2020 om 12:33do 21-05-2020 om 12:33

Het Belgische Waasland-Beveren verzet zich tegen het besluit van de Jupiler Pro League om de club te laten degraderen. De hekkensluiter stapt naar het Belgische Arbitragehof voor de Sport. 

Op de Algemene Vergadering van de Pro League werd afgelopen vrijdag besloten dat Waasland-Beveren als nummer laatst degradeert. Daar was de club het absoluut niet mee eens. Na 29 speeldagen stond Waasland-Beveren weliswaar laatste in de rangschikking, maar op de niet-gespeelde slotspeeldag had de club op papier nog degradatie kunnen voorkomen. Die kans kreeg het dus niet meer.

De club gaat nu bij het BAS in beroep tegen het besluit van de Pro League. Het BAS is het Belgische Arbitragehof voor de Sport, de hoogst bevoegde instantie in de Belgische sportwereld. In Nederland koos de KNVB er juist voor om de hekkensluiters van de Eredivisie niet te laten degraderen, wat weer tot een kort geding leidde van De Graafschap en SC Cambuur, de twee clubs die daardoor niet promoveerden. De KNVB won dat kort geding. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws