Boerrigter: 'Eikels, in plaats van dat ze me nou gevraagd hadden naar de reden...'

Boerrigter: 'Eikels, in plaats van dat ze me nou gevraagd hadden naar de reden...'

Gepubliceerd: vrijdag 22 mei 2020 om 08:57vr 22-05-2020 om 08:57

Derk Boerrigter was in 2011 bijna naar Club Brugge in plaats van Ajax vertrokken. De Belgische club trok echter een stekker uit de deal toen het de aanvaller aan het werk zag op de training van RKC Waalwijk.

Club Brugge kwam kijken op het moment dat Boerrigter in de clinch lag met RKC Waalwijk over een transfer. De aanvaller wilde weg, maar de Waalwijkse club vroeg één miljoen euro. "Een belachelijke prijs. Ik was echt woedend", aldus Boerrigter, die ongemotiveerd op het trainingsveld stond, in het Brabants Dagblad. "Op een bepaald moment werd duidelijk dat Club op de tribune zat voor me. We werden uitgenodigd in Brugge en kregen een uitgebreide presentatie van de club. Ze kenden me. Adrie Koster was daar toen trainer en kwam nog naar Waalwijk om bij mij thuis te vertellen hoe hij me wilde gebruiken. Het klonk allemaal fantastisch, ik zag het helemaal zitten."

Vervolgens werd het echter stil. "De technisch directeur zou een week later met een aanbieding komen, maar die was er drie weken later nog niet. Mijn zaakwaarnemer besloot te bellen en kreeg te horen dat de deal niet doorging. Wat bleek? Waren ze, zonder dat ik het wist, ook op de training komen kijken. Daar voerde ik natuurlijk niks uit, dus wilden ze me niet meer. Wat een eikels, in plaats van dat ze me nou gewoon gevraagd hadden naar de reden van mijn houding...", aldus Boerrigter, die uiteindelijk overstapte naar Ajax en later ook nog voor Celtic speelde. Inmiddels is hij profvoetballer af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws