'Manchester United klaagt Football Manager-makers aan vanwege naamrechten'

'Manchester United klaagt Football Manager-makers aan vanwege naamrechten'

22-05-2020 18:43
41

Manchester United is in een juridische strijd verwikkeld met Sega en Sports Interactive, de producenten van de razend populaire computergame Football Manager, meldt The Guardian. In het simulatiespel wordt wél de naam, maar niet het logo van The Mancunians gebruikt.

Voor vrijwel alle Premier League-clubs geldt dat hun logo niet is opgenomen in de Football Manager-database, waarin gebruik wordt gemaakt van een versimpelde versie. Dit is echter tegen het zere been van Manchester United, aldus The Guardian: The Red Devils beweren dat hun naamrechten worden geschonden, doordat de clubnaam niet in combinatie met het clublogo wordt gebruikt.

Sega en SI zijn zich echter van geen kwaad bewust. Volgens hen is de in het spel gebruikte clubnaam een verwijzing naar de voetbalclub Manchester United en niet naar de daaraan verbonden merknaam. De naam Manchester United wordt al sinds de beginjaren van het spel – in de jaren negentig – gebruikt en heeft nooit tot klachten van de club geleid. De Football Manager-makers sturen bovendien ieder jaar de nieuwste versie van het spel naar Old Trafford en hebben naar eigen zeggen altijd lovende recensies ontvangen.