ADO heeft Eindhoven-smaakmaker bijna binnen, ook De Boer en Van Rhijn in beeld'

ADO heeft Eindhoven-smaakmaker bijna binnen, ook De Boer en Van Rhijn in beeld'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 07:46za 23-05-2020 om 07:46

Het nieuwe technisch hart onder leiding van Martin Jol zit niet stil bij ADO Den Haag. De eredivisionist uit de Hofstad legde al de nodige jeugdspelers vast, maar staat ook op het punt om de eerste grote slag te slaan. Samy Bourard komt over van FC Eindhoven.

Dat melden Omroep West en het Algemeen Dagblad zaterdag. De 24-jarige aanvallende middenvelder werd afgelopen seizoen clubtopscorer van FC Eindhoven met dertien goals in de Keuken Kampioen Divisie. Hoewel ook Willem II en FC Twente in de markt zijn, lijkt de Belg voor een transfervrije overstap naar Den Haag te kiezen.

Ook hoopt ADO zich snel te versterken met Kees de Boer. De twintigjarige verdedigende middenvelder verruilde de jeugdopleiding van Ajax drie jaar geleden voor Swansea City, waar een doorbraak tot dusver uitbleef. Hij loopt deze zomer uit zijn contract in Wales.

Ricardo van Rhijn staat eveneens op het lijstje en voerde al een gesprek met ADO. De 28-jarige rechtsback is transfervrij na een seizoen bij sc Heerenveen, maar met een maximale vergoeding van twee ton is het nog de vraag of hij haalbaar is, schrijft het AD.

Immers en Goossens
De nieuwe ADO-trainer Aleksandar Rankovic moet zijn elftal om de ervaren middenvelders Lex Immers en John Goossens gaan bouwen. Meerdere andere routiniers mogen vertrekken ondanks een doorlopend contract. Om wie het gaat, is nog niet duidelijk.

De Hagenaars doen er wel alles aan om Luuk Koopmans en Shaquille Pinas te behouden. Voor de linksbenige verdediger is belangstelling uit binnen- en buitenland. Voor Koopmans - die nog drie jaar vastligt - heeft Heerenveen zich gemeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws