'Anderlecht ontsnapt aan ramp: doelwit blijkt vier jaar ouder dan gedacht'

'Anderlecht ontsnapt aan ramp: doelwit blijkt vier jaar ouder dan gedacht'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 12:04za 23-05-2020 om 12:04

Anderlecht is waarschijnlijk ontsnapt aan een grote transferramp. De club wilde vorig jaar Elia Meschack vastleggen, maar de speler blijkt een stuk ouder dan gedacht.

Dat meldt La Dernière Heure. Meschack kwam over van het Congolese TP Mazembe om stage te lopen bij Anderlecht. Hij maakte indruk en kon een meerjarige verbintenis tekenen bij Anderlecht, maar kwam vervolgens niet opdagen op het moment dat hij zijn handtekening moest zetten.

Meschack beweerde dat hij geboren was in 1997, TP Mazembe hield het op 1996. La Dernière Heure weet inmiddels dat Meschack de boel belazerd heeft, want hij schijnt in 1992 geboren te zijn. De aanvaller is daardoor al 28, in plaats van 24, waar Anderlecht vanuit ging.

Meschack verkaste dus niet naar Anderlecht, maar naar het Zwitserse Young Boys. Wanneer de FIFA bevestigt dat Meschack niet eerlijk is geweest, riskeert hij een schorsing van vier tot zes maanden en Young Boys een transferverbod voor twee seizoenen. De Congolees tekende in februari in Zwitserland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws