Pochettino: 'Ik weet dat je mij alleen wilde omdat Van Gaal voor United koos'

Pochettino: 'Ik weet dat je mij alleen wilde omdat Van Gaal voor United koos'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 08:35zo 24-05-2020 om 08:35

Tottenham Hotspur groeide onder Mauricio Pochettino uit tot een topclub in de Premier League en Europa. De Argentijnse manager was van 2014 tot 2019 werkzaam in Noord-Londen, maar het scheelde niet veel of de baan was aan hem voorbij gegaan, weet hij.

Pochettino had vorige week een gesprek met voorzitter Daniel Levy en bedankte hem voor het feit dat hij Spurs heeft kunnen hervormen 'tot één van de beste clubs ter wereld'. "Ik heb hem bedankt voor het vertrouwen dat hij in ons stelde", zegt de Argentijn tegen The Independent. "Ik grapte ook: Ik weet dat je mij alleen haalde, omdat de manager die je wilde, Louis van Gaal, voor Manchester United koos."

"Dat had Daniel mij destijds al verteld", vervolgt Pochettino. "Daar was hij heel open over. Ik was een jonge coach, met mijn ervaring in Spanje (Espanyol, red.) en anderhalf jaar bij Southampton. De voetbalvisie bij Tottenham Hotspur was ook heel anders dan hij nu is. Het was fantastisch om de club te kunnen helpen naar het niveau waar het nu staat. Daar zijn we heel trots op."

Van Gaal deelde onlangs al een anekdote over Levy, die hem in Noordwijk opzocht en uiteindelijk in de kofferbak van een auto vertrok.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws