België in de ban van Dessers: 'Stap terug om er twee vooruit te zetten'

België in de ban van Dessers: 'Stap terug om er twee vooruit te zetten'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 09:58wo 27-05-2020 om 09:58

Cyriel Dessers zou een versterking zijn voor KRC Genk. Daar is Peter Maes heilig van overtuigd. Maes werkte bij Lokeren met de huidige spits van Heracles Almelo.

"Wat mij bevalt in Cyriel, is dat hij zijn carrière goed heeft uitgebouwd", zegt Maes in Het Belang van Limburg. De 25-jarige spits verliet Lokeren in 2016 voor NAC Breda, mislukte vervolgens bij FC Utrecht en imponeerde afgelopen seizoen bij Heracles.

"Na Utrecht, met zijn ups en downs, heeft hij teruggeknokt vanuit zijn mentaliteit. Hij heeft een stap teruggezet om er twee vooruit te zetten. Genk kan een mooi vervolg worden", vervolgt Maes, die Dessers een transfer aanraadt. "In Genk krijgen nieuwkomers doorgaans de tijd om zich te profileren. Dat kan in zijn voordeel spelen."

"Misschien rekenen ze niet vanaf dag 1 op hem als titularis. Hij gaat er zijn plaats zeker opeisen. Al ben je als spits natuurlijk ook afhankelijk van de aanvoer." Dessers werd afgelopen seizoen met vijftien goals topscorer van de Eredivisie. Die titel deelt hij met Steven Berghuis.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws