Geen eigen jeugdopleiding en nu ook geen beloftenteam meer voor RKC Waalwijk

Geen eigen jeugdopleiding en nu ook geen beloftenteam meer voor RKC Waalwijk

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 19:10wo 27-05-2020 om 19:10

Laatste update: woensdag 27 mei 2020 om 19:25wo 27-05-2020 om 19:25

RKC Waalwijk heeft al geen eigen jeugdopleiding meer en denkt het nu ook af te kunnen zonder beloftenselectie. Vanaf komend seizoen heeft RKC geen tweede elftal meer, bevestigt algemeen directeur Frank van Mosselveld.

"Natuurlijk speelt een rol dat de KNVB geen aparte competitie voor tweede elftallen meer organiseert. De inkrimping van de selectie is ook een gevolg van de situatie die door de uitbraak van het coronavirus is ontstaan", zegt Van Mosselveld tegen het Brabants Dagblad.

In plaats van een beloftencompetitie organiseert de KNVB vanaf volgend seizoen een nieuwe competitie voor teams onder 21. "Voor RKC is het praktisch onmogelijk aan die competitie deel te nemen", stelt Van Mosselveld. "We hebben geen eigen jeugd en kunnen dus geen spelers naar zo'n team doorschuiven. Dan moet je minimaal over 21 of 22 spelers beschikken die jonger zijn dan 21. Dat is niet haalbaar."

RKC deelt sinds 2014 een jeugdopleiding met FC Den Bosch. 'Er is alleen een papieren samenwerking met de opleiding van FC Den Bosch omdat volgens de regels van de KNVB elke club jeugd (mede) op moet leiden. Uit jeugd kan RKC dus niet putten', schrijft het Brabants Dagblad daarover.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws