'Nederlandse profclubs naderen akkoord over noodplan van de KNVB'

'Nederlandse profclubs naderen akkoord over noodplan van de KNVB'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 22:45wo 27-05-2020 om 22:45

De profclubs in Nederland naderen een akkoord over het noodplan van de KNVB. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagavond. Donderdag wordt het noodplan afgerond.

Veel clubs werden woensdag in Zeist bijgepraat over de inhoud van het plan, schrijft het AD. Daarin staat beschreven hoe een deel van de inkomsten uit Europees voetbal en de FOX Sports-pot, zoals het AD het beschrijft, verdeeld wordt onder de clubs die geen Europees voetbal spelen. De topclubs in Nederland, Ajax, PSV, Feyenoord en AZ, namen het voortouw nadat veel clubs het onderling niet met elkaar eens waren.

Met het plan hoopt de KNVB op goedkeuring van de overheid. Directeur Eric Gudde deed onlangs een oproep voor een noodfonds ter waarde van 400 miljoen euro, maar werd door premier Mark Rutte en VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff 'terug naar de tekentafel' gestuurd, omdat er geen plan op tafel lag. Nu dus wel. De Nederlandse clubs doen wat ze kunnen om zichzelf te redden, maar geven ook duidelijk aan wat de gevolgen zijn als er voor lege stadions gespeeld moet worden. 'Anders is een reeks aan faillissementen onvermijdelijk', schrijft het AD.

'Vrijdag komen de burgemeesters van alle speelsteden bij elkaar met de KNVB en aanverwante partijen. Daar wordt het noodplan gepresenteerd, besproken en mogelijk verder uitgewerkt.'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws