De Jong prijst Ziyech in Engeland: 'Hakim was de beste in de Champions League'

De Jong prijst Ziyech in Engeland: 'Hakim was de beste in de Champions League'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 10:25do 28-05-2020 om 10:25

Hakim Ziyech wordt een hit in de Premier League. Daar is Siem de Jong van overtuigd. De twee stonden de laatste jaren regelmatig samen op het trainingsveld van Ajax.

De Jong raakte onder de indruk van Ziyech. "Op de bank zeiden we tegen elkaar: de goals en acties die hij maakt zijn best wel bijzonder en speciaal vergeleken met de meeste andere spelers", vertelt de 31-jarige routinier, tegenwoordig speler van FC Cincinnati, aan football.london. "Ik denk dat iedereen wel kan zien dat hij buitengewone kwaliteiten heeft."

Ziyech maakt deze zomer de overstap van Ajax naar Chelsea. De Jong weet nog hoe de Marokkaanse international binnenkwam in Amsterdam. "Hij probeerde iedereen een panna te geven", lacht hij. "Hij is een goede jongen en houdt van voetbal. Je ziet dat hij echt plezier heeft in het spelletje. Bovendien kreeg hij het vertrouwen van Erik ten Hag en dat heeft Hakim uitbetaald."

"Het is duidelijk dat hij veel risico in zijn spel legt, maar hij creëert daardoor ook veel kansen. Dat kon je dit seizoen vooral zien in de Champions League. Het jaar ervoor ook, maar toen waren er heel veel spelers die heel erg goed waren in de Champions League. Dit seizoen stak Hakim erbovenuit."

Na vier seizoenen Ajax is Ziyech (27) klaar voor Chelsea, denkt De Jong. "Ik denk hij een succes wordt. Ook al zit hij soms niet in de wedstrijd, dan nóg is hij altijd goed voor een aantal kansen. Dat kan hij ook in de Premier League, en ik hoop dat het hem lukt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws