Kruisbandrevalidatie in coronatijden: 'Gelukkig mocht dat van de overheid'

Kruisbandrevalidatie in coronatijden: 'Gelukkig mocht dat van de overheid'

Pantelis Hatzidiakos is weer op de weg terug, nadat hij eind 2019 zijn kruisband afscheurde. De Griekse international van AZ heeft ook tijdens de coronacrisis hard aan zijn herstel gewerkt.

In gesprek met AZ TV maakt hij de balans op. "Het gaat heel goed, ik voel me bijna fit", vertelt Hatzidiakos. "Het voelt allemaal goed, maar ik moet nog kleine stappen maken richting de eindstreep. Ik zit nu iets verder dan halverwege. Die tests die we doen zijn ook heel goed", toont hij zich optimistisch.

Niet zo lang geleden, nadat het coronavirus ook Nederland bereikt, zag Hatzidiakos het echter een stuk somberder in. "Ik trainde elke dag en ik was bang dat er een totale lockdown zou zijn. Dan zou ik alleen thuis mogen zitten en vanuit daar moeten trainen en improviseren. Gelukkig mocht je van de overheid doortrainen, als je zwaar geblesseerd was. Dat hebben we ook gedaan." De centrale verdediger heeft er naar eigen zeggen ook optimaal van geprofiteerd. "Ik heb enorme vooruitgang geboekt qua kracht en spiermassa en veel individuele aandacht gekregen. Dat is bij zo'n blessure heel belangrijk, dat de fysio er kort op zit."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s