'Vertrouwensman' De Boer opent trainersdeur: 'Good cop, bad cop met Frank'

'Vertrouwensman' De Boer opent trainersdeur: 'Good cop, bad cop met Frank'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 12:41vr 29-05-2020 om 12:41

Ronald de Boer en Frank de Boer op één bank: het is niet ondenkbaar. De oud-international ziet het in de toekomst wel zitten om de warme studio van FOX Sports te verruilen voor een rol in de technische staf van zijn broer.

"Ik wil waarschijnlijk wel een keer met Frank een club aangaan, dat we het samen gaan doen", zegt De Boer tegen VoetbalPrimeur. "Natuurlijk moet je dan een papiertje hebben, maar je kan het ook anders invullen."

De oud-speler van onder meer Ajax, FC Barcelona en Glasgow Rangers schetst het plaatje. "Ik kan een soort vertrouwensman zijn die in de kleedkamer rondloopt en dolt met de jongens. Ik kan net iets socialer zijn dan mijn broer, die als hoofdtrainer meer afstand moet houden. Good cop, bad cop. Daar ben ik denk ik heel geschikt voor."

De Boer 'ziet het spelletje' bovendien. "Ik kan prima trainingen geven. Uiteindelijk kan het nog wel een keer gebeuren, maar we gaan het niet forceren. Zoiets moet op je pad komen. Als het lukt, is het leuk."

De Boer keerde in 2018 terug in de jeugdopleiding van Ajax, waar hij aan de slag ging als individuele techniektrainer van Ajax O19 en O17. Hij deed dat eerder al drie seizoenen op De Toekomst, maar stopte in 2016 vanwege zijn werk als analyticus bij FOX Sports.

De Boer speelde van 1987 tot 1999 voor Ajax. Hij won met de Amsterdammers onder meer de Champions League en de wereldbeker in 1995. Broer Frank werkte als trainer bij Ajax, Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws