Diks speelt in bijzonder decor: 'Ik had al die schermen één helft naast me'

Diks speelt in bijzonder decor: 'Ik had al die schermen één helft naast me'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 18:29vr 29-05-2020 om 18:29

Ex-Vitessenaar en -Feyenoorder Kevin Diks was donderdag getuige van een fraaie primeur. De rechtsback van het Deense Aarhus speelde mee in de competitiewedstrijd tegen Randsers FC, die via Zoom-schermen werd bekeken door de fans.

Diks spreekt The Day After van een aparte ervaring. "Ik sta rechtsback natuurlijk, dus je hebt die schermen sowieso een helft vlak naast je. Meer dan de helft van één zijde was vol, dus dat was wel leuk om te zien", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Wel leuk voor de fans natuurlijk. En ook leuk voor ons dat we een beetje de fans konden zien."

De hervatting van de competitie is Diks sowieso goed bevallen. De rechtsback had ook tijdens de lockdown doorgetraind en aan zijn conditie gewerkt. "Ik voel me heel goed. Ook vandaag al, de dag na de wedstrijd. Normaal ben ik na een wedstrijd helemaal kapot voor één dag, maar vandaag voel ik me eigenlijk heel fit."

Het biedt Diks hoop voor de toekomst, na enkele moeizame jaren vol blessures. Waar die toekomst ligt, zal nog moeten blijken: Aarhus huurt de 23-jarige Apeldoorner van Fiorentina, waar hij nog één jaar onder contract staat. "Ik wil eigenlijk niet meer van club naar club hoppen. Ik ben daar wel een beetje klaar mee. Ik wil mijn ambities en mijn plan uitwerken. Als dat lukt, dan ben ik heel tevreden", aldus Diks.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws