Blind: 'Gat dat Ajax beetje had gedicht, gaat door coronacrisis groter worden'

Blind: 'Gat dat Ajax beetje had gedicht, gaat door coronacrisis groter worden'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 07:36za 30-05-2020 om 07:36

Danny Blind blijft geloven in een nieuwe Champions League-titel van Ajax. Het lid van de raad van commissarissen van de Amsterdamse club denkt wel dat de coronacrisis nadelig uitpakt ten opzichte van de Europese grootmachten.

Blind was in 1995 aanvoerder van het Ajax dat de Champions League veroverde. Sindsdien is veel veranderd. "Maar toch: als je een lichting zéér getalenteerde spelers hebt, plus de nodige routine en een topcoach, dan kan het nog steeds", zegt hij tegen Voetbal International. "Dat hadden wij 25 jaar geleden en dat had Ajax ook vorig jaar. We waren in supergoeien doen en als we de finale hadden gehaald, had Liverpool ook niet zomaar gewonnen."

"Twee, drie gerichte aankopen, aangevuld met jonge toptalenten; die balans klopte in 1995 en vorig jaar ook weer", vervolgt Blind. "Dan zie je dat het dus nog steeds kan. Alleen is het de kunst zo'n groep bij elkaar te houden. Dat was destijds door het Bosman-arrest niet meer mogelijk en ik vrees dat de coronacrisis ook niet in ons voordeel zal zijn. Het gat dat wij weer een beetje hadden gedicht, gaat nu helaas weer groter worden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws