Bergkamp ziet terugkeer bij Ajax niet zitten: 'Eindigde op vervelende manier'

Bergkamp ziet terugkeer bij Ajax niet zitten: 'Eindigde op vervelende manier'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 09:16za 30-05-2020 om 09:16

Dennis Bergkamp hoopt spoedig een nieuwe rol te bekleden in de voetbalwereld. Voor de voormalig aanvaller is Ajax evenwel een gesloten boek, vertelt hij in een interview met oud-Arsenal-teamgenoot Martin Keown voor The Daily Mail.

"Ik wilde de link zijn tussen de jeugd en het eerste elftal", blikt Bergkamp terug op zijn periode bij Ajax. Hij werd eind 2017 aan de kant geschoven door directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar. "We waren op de goede weg, maar helaas eindigde dat abrupt en op een vervelende manier. Maar je weet hoe het voetbal is. Je gaat verder."

"Mijn volgende stap zal zijn om terug te keren op het veld", vervolgt Bergkamp, die toegeeft dat hij het voetbal mist. "Ja, dat doe ik. Ajax is een afgesloten hoofdstuk. Ik wil verder en we zullen zien wat er gaat gebeuren. Misschien kan ik weer met jonge spelers werken, hen naar het eerste elftal brengen. Waarschijnlijk in het buitenland en mogelijk in Engeland."

Keown, voormalig verdediger van Arsenal, juicht dat toe. "Ik zou je graag terug zien. De voetbalwereld is beter af met jou erbij."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws