NEC slaat slag in Heerenveen: 'Wil de club terugbrengen naar de Eredivisie'

NEC slaat slag in Heerenveen: 'Wil de club terugbrengen naar de Eredivisie'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 12:10za 30-05-2020 om 12:10

Laatste update: zaterdag 30 mei 2020 om 12:17za 30-05-2020 om 12:17

Jordy Bruijn keert definitief terug bij NEC. De 23-jarige middenvelder tekent een contract tot medio 2023 in De Goffert, met een optie voor een extra seizoen. Dat maken de Nijmegenaren zaterdag bekend.

NEC huurde de voormalig jeugdspeler van Ajax in het seizoen 2018/2019 al een halfjaar van sc Heerenveen, dat nu bereid was om mee te werken aan een transfer. Hoeveel de Friezen ontvangen, is niet duidelijk.

"Ik zat in een lastige fase, met weinig speelminuten, toen ik hier afgelopen seizoen tekende. Dus toen ik enkele maanden terug van de interesse van NEC hoorde, wilde ik graag terugkeren om de club te helpen", zegt Bruijn op de clubsite. "De komende jaren gaan we er alles aan doen om beter te worden en de club terug te brengen naar waar het hoort, de Eredivisie."

Algemeen directeur Wilco van Schaik is blij met de komst van de geboren Amsterdammer. "Jordy is een zeer veelzijdige middenvelder die al heeft bewezen een belangrijke speler voor ons te kunnen zijn. We hadden een middenvelder nodig die ervoor zorgt dat een elftal aan het voetballen kan komen en met zijn ervaring zijn wij ervan overtuigd dat hij die voorwaarde gaat inlossen."

"We hebben Jordy het hele jaar gevolgd en hebben er vervolgens alles aan gedaan om hem aan te trekken. We zijn heel trots dat dit is gelukt en willen daarbij een dankwoord uitspreken aan sc Heerenveen voor hoe zij zich tijdens de onderhandelingen hebben opgesteld", aldus Van Schaik.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws