Idrissi: 'We gaven nauwelijks kansen weg tegen Ajax en creëerden er zelf zeven'

Idrissi: 'We gaven nauwelijks kansen weg tegen Ajax en creëerden er zelf zeven'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 13:25za 30-05-2020 om 13:25

Oussama Idrissi kijkt terug op een bijzonder seizoen met AZ. De 24-jarige Marokkaan noemt de topper tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena als zijn beste optreden (0-2).

Idrissi zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing tegen de Amsterdamse titelconcurrent. "De uitslag, de tegenstander, het moment en de manier waarop. Die punten waren allemaal top", blikt de aanvaller terug in gesprek met het clubkanaal. "Het verschil was toen drie punten, het was dus erop of eronder. Het zou nul of zes punten worden. Er stond spanning en druk op die wedstrijd."

"We hielden ons zo goed aan het plan, met goed voetbal", vervolgt Idrissi. "We hebben de tegenstander nauwelijks kansen gegeven en zelf tegen een topploeg zes tot zeven kansen gecreëerd. Dan is dat zeker de beste wedstrijd." De linksbuiten was in 25 competiteduels goed voor dertien goals en drie assists.

Ajax en AZ eindigden het seizoen op een gelijk aantal punten. De Amsterdammers eindigden op basis van het doelsaldo bovenaan, ondanks een verwoede poging van de Alkmaarders om via de UEFA het kampioenschap af te dwingen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws