Grote FC Groningen-namen haken in op actie van Nevland: 'Meer dan verwacht'

Grote FC Groningen-namen haken in op actie van Nevland: 'Meer dan verwacht'

Gepubliceerd: zaterdag 30 mei 2020 om 17:45za 30-05-2020 om 17:45

Laatste update: zaterdag 30 mei 2020 om 17:48za 30-05-2020 om 17:48

FC Groningen-held Erik Nevland besloot onlangs iets terug te doen voor zijn oude club: de Noorse oud-spits besloot twee seizoenkaarten aan te schaffen en die ter beschikking te stellen aan fans met minder financiële middelen. Deze actie werd door diverse oud-spelers van FC Groningen nagevolgd.

Onder meer grote namen Luis Suárez, Virgil van Dijk, Arjen Robben, Hans Hateboer én Ronald Koeman zegden hun steun toe voor de actie Laat ons weer een samen juichen. "Het was veel meer dan ik had verwacht", vertelt Nevland aan FC Groningen TV. "Allemaal leuk, geweldig dat het zo opgepakt is en dat het zover is gekomen."

De inmiddels 42-jarige Nevland volgt zijn oude club nog steeds op de voet. Dat FC Groningen het moeilijk had tijdens de coronacrisis, was hem dus ook niet ontgaan. "Ik zat thuis en ik las op internet dat FC Groningen mensen moest ontslaan en die campagne was gestart." De Noor kwam met het seizoenkaartenidee op de proppen. "Ik wil dat FC Groningen deze moeilijke situatie doorkomt en ik zou als oud-speler ook iets kunnen bijdragen. Ik heb dit idee met meerdere oud-ploeggenoten en oud-trainers besproken. Iedereen was er enthousiast over."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws